Seminar Trends in Enterprise Systems

IS 742/IS 918 für Master­studierende (M.Sc. MMM, M.Sc. Bus. Edu., M.Sc. Bus. Inf.)

Verantwortlicher Dozent Prof. Dr. Hartmut Höhle
Veranstaltungs­art Seminar
Angebotshäufigkeit FSS/HWS
Leistungs­punkte 6 ECTS / 4 ECTS für M.Sc. Business Informatics
Sprache Englisch
Prüfungs­form und -umfang Bericht und Präsentation
Registrierung Bewerbung: Bitte senden Sie eine E-Mail mit Ihrem Transcript of Records und Lebenslauf an wifo4(at)uni- mannheim.de; die Bewerbungs­frist wird über Portal2 bekannt gegeben
Infos für Studierende

Infos zur Veranstaltung

• Kurs Beschreibung

This module is a research seminar where state-of-the-art research topics are discussed. Students systematically explore a research topic from the enterprise systems domain. They present their work in class for discussion and will write a seminar paper, following academic guidelines.

• Ziele

After completing this seminar, students will be able to summarize a current research topic from the enterprise systems domain and put it into the context of related work. They will know to evaluate extant work and how to communicate the insights academically in a written report. Students will also learn and train presentation skills, too.

• Themen

• Bewerbung

einreichen bei applicat(at)mail.uni-mannheim.de:

• Motivations­anschreiben (1 Seite mit Angabe von drei Prioritäten der ausgeschriebenen Themen, inkl. Begründung der Erstwahl
    • Aktueller CV
    • Aktueller Notenspiegel

Zeitlicher Rahmen HWS 2020:

• Registrierungs­zeitraum: 01.08. – 20.09.2020**
    • Rückmeldung (Zusage und Themenzuteilung/Absage): 23.09.2020